Atelier de educație economică la Springfield Nursery School

Săptămâna viitoare, 09 – 13 iulie, Miss Ana vă invită la cursul de Educație Economică!
Iată câteva întrebări la care ne-am propus să le răspundem celor mici:
• Ce sunt banii?
• De unde vin banii?
• Cum aș putea folosi inteligent banii?
Copiii se întreaba deseori de ce părinții trebuie să muncească, căci, nu-i așa, ei au deja tot ce le trebuie! Prin urmare, un pas important în procesul de învățare îl reprezintă și diferența dintre dorință și nevoie.
Indată ce copiii înțeleg că banii sunt folosiți pentru a cumpăra diferite lucruri, pot fi învățați cum să își folosească banii și asta îi pregătește pentru o bună “manevrare a propriilor finanțe”.
Cursul de Educație Economică va fi o experiență distractivă menită să îi ajute pe cei mici să înțeleagă diferența dintre a cheltui și a economisi, dintre bunuri și servicii, experiență încărcată de activități interesante cum ar fi mesteșugirea unui Porcușor – Pușculita (Piggy Bank), “Monopoly” – adaptat varstei lor.
La sfârșitul săptămânii, copiii vor organiza proriul lor “iarmaroc”, cumpărând și vânzând piesele lor de artă (crafturi, tablouri, jucarii etc.), devenind astfel conștienți de etapele pe care trebuie să le urmeze pentru a deveni buni antreprenori.
Cursul se desfășoară cu o frecvență de 1 atelier pe zi, în perioada 09 – 13 Iulie. Costul său este de 150 de lei și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani.

Promovăm învățarea implicită. Învățarea în afara școlii este mai plăcută și, uneori, bate la eficiență statul în bancă. Vizita la muzeu sau la țară, la bunici, poate aduce elementele de care are nevoie și, astfel, copilul învață fără efort iar lecția este reținută poate pentru toată viața. Experimentele interesante, făcute chiar de copii, au același impact. Copiii învață fără efort iar învățarea este de durată.
________________________________________

Tags

Leave a comment

Înscriere în anul școlar
2020-2021
Procedura de înscriere in anul școlar va fi următoarea:
Etapa I- solicitarea ofertei educaționale
Etapa a II-a- stabilirea unei întâlniri si vizitarea gradiniței sau after school-ului
Etapa a III-a- semnarea contractelor și incheierea formalităților de înscriere