Este o vară neobișnuită anul acesta. Iar planificările noastre cu Water Fun sau Splish, Splosh! au fost, la propriu, plouate zdravăn. Nu am reușit să punem piscinele, nici să ne bucurăm prea tare de Car Washing Station.
Atelierele propuse ca opționale au avut, în schimb, mare succes. Clubul de dans și cel de cooking au atras mulți copii și i-au făcut pe copii conștienți de pasiuni pe care probabil nici nu bănuiau că le au.
Norocoșilor care au șansa să guste acasă din mâncărurile pregătite cu artă de copii le spunem poftă bună. Celorlalți le oferim cu drag câteva rețete testate ca fiind savuros de delicioase:
“Tiramisu Chocolate Truffles”
Ingredients: 250 gr mascarpone cream, 150 gr sponge fingers, 1 Tbs decaffeinated coffee, 2-3 Tbs powdered sugar, vanilla flavour, cacao powder, Nutella chocolate.
Tools: bowls, spatula, tablespoon, electric chopper, electric scale, tray.
• “First step in Cooking” is learning about “Hygiene in the kitchen”. Pull back long hair, wash hands properly and put on Chef’s hats and aprons before starting a cooking activity.
• Objective: We’re starting our “Sweet & Salty” cooking journey by getting familiar with the ingredients, some of the measuring tools and the kitchen tools such as “tablespoon”, “teaspoon”, “cup”, “fork”, “bowls”, “spatula”, “chopper”, “pan”, “tray”, “electric scale”.
“Aperitif Muffins”
Ingredients: 2 eggs, 50 ml oil, 200 ml milk, 200 gr flour, 1 ts baking soda, 200 gr sweet corn, 100 gr ham, 50 gr parmesan, 1 red pepper, onion, salt.
Tools: bowl, muffins pan, plastic knife, whisk, cutting board, tablespoon, fork, electric stove
• Objective: The Junior Chefs will learn how to follow the steps while preparing a dish (practicing sequence of events language: first, second, next, after and last). Talking about healthy food such as “milk”, “eggs” or “vegetables” will help them to improve their vocabulary.