Școala Primară Springfield

Descoperă Springfield

SPRINGFIELD este astăzi sinonimul unui mediu performant de învățare, care pune accent pe inocularea valorilor, educație holistică, dezvoltarea competențelor copiilor și creșterea lor armonioasă.

La SPRINGFIELD ne asumăm cu recunoștință rolul de formatori, acționăm cu blândețe, răbdare și respect, permanent conectați la surse de perfecționare personală și profesională.

Ne-am dorit să creăm un mediu în care copilul să pășească cu bucurie, unde să fie înconjurat de stimuli sănătoși. Principiile noastre vorbesc despre libertate, autenticitate, empatie, veselie și căldură.

În această formulă autentică s-au născut valorile SPRINGFIELD, pe care le îmbrățișăm, le protejăm, le explorăm și le dezvoltăm în fiecare segment de activitate.

Evoluția Springfield

2005
Centru de Limbă Engleză Springfield

Proiectul SPRINGFIELD a debutat în anul 2005 cu deschiderea unui mic centru de limba engleză și ulterior au fost adăugate programe specifice de tip After School.

32
2009
Grădinița Springfield

Gradinița Springfield și-a început activitatea in anul 2009, initial ca centru educational cu predare în limba engleză, iar apoi, asa cum era si firesc au urmat autorizarea și acreditarea. Springfield Nursery School este o grădiniță cu predare în limba engleză pe baza programei britanice Early Years Foundation Stage (EYFS) pentru educație timpurie și British National Curriculum, cu elemente din curricula națională.

craioane colorate
2024
Școala Primară Springfield

Începând cu septembrie 2024, Springfield adaugă în paleta educațională segmentul ȘCOALĂ PRIMARĂ, deschizând astfel noi orizonturi care frecventează gradinița o continuare calitativă și armonioasă, oferind atât programa națională, în limba româna, cât si elemente din curricula britanică, in cea de-a doua parte a zilei.

rucsac

Excelență în educație

portret
Mihaela White

Fondator

Springfield este o școală dedicată excelenței în educație prin îmbinarea programei MEC cu învățarea limbii engleze și oferă tuturor copiilor o experiență educațională la cele mai înalte standarde.

Având la bază admirația pentru modelele educaționale inovatoare, am configurat un sistem de predare mixt, adăugând principiile moderne ale programei britanice în programa tradițională națională.

Programul de After-School ne păstrează aproape de copiii care sunt deja înscriși și frecventează școli de stat din zonă și care au nevoie de suport la finalul programului de școală.

Vă încurajez să vă alăturați acestei comunități minunate și să deveniți membru activ al familiei SPRINGFIELD.

Călătorie la Springfield

Totul a început în 2007, când am deschis ușa vieții de cadru didactic alături de cei mici, care cu zâmbetul lor, inocența și îmbrățișările curate m-au purtat an de an, pe aripile experienței, de la un simplu educator, apoi coordonator de curriculum, ca într-un final să ating prin seriozitate, consecvență, răbdare, multe ore de studiu și determinarea de a face lucruri minunate alături de oameni extraordinari: director educațional, la instituția care poartă azi numele: “Grădiniță și Școală Primară Springfield”.

Alături de echipa Springfield, am crescut numeroase generații de copii. Mulți dintre ei sunt acum la liceu, facultate și chiar absolvenți academici. La fiecare final de generație, cu nostalgie și multă dorință de bine pentru un viitor măreț al copiilor, primeam cu nerăbdare întrebarea din partea părinților: “Când veți deschide școală? Ne dorim să creștem tot cu dumneavoastră!”

27
28

Director Educațional

Așa se face că în 2023 am reușit împreună cu echipa mea minunată, cu care am clădit foarte multe experiențe grozave de-a lungul anilor, două lucruri extraordinare: ACREDITAREA GRĂDINIȚEI și AUTORIZAREA ȘCOLII.

În sfârșit răspundem cu zâmbetul pe buze “AVEM ȘCOALĂ! AVEM SCOALA PRIMARĂ SPRINGFIELD”- locul unde vom construi noi experiențe, un nou drum al cunoașterii, presărat de dragoste, înțelegere, bunătate, respect și bunavoință – ce vor sta la baza tuturor cunoștințelor pe care le vom însuși împreună.

Știu că tu, viitorul meu elev, ești mai curajos decât crezi, mai puternic decât pari și mai inteligent decât gândești. Și atunci când totul ți se vă părea dificil, îți destăinuiesc că vom continua împreună parcursul educației.

Dorința mea este să descoperi măreție în timp ce mergi din prima zi de școală la Springfield. Distrează-te, învață, fă-ți prieteni noi și zâmbește în fiecare moment, dar nu uita să stai cu ochii pe premiul cel mai de preț: VIITORUL TĂU LA SPRINGFIELD.

Cu multă dragoste pentru copii,
Mihaela TOIA

Obiective Springfield

Stabilirea unor obiective holistice în conformitate cu nevoile și așteptările unei societăți moderne

Planificarea activităților curriculare și extracurriculare în jurul stimulării curiozității şi nevoii de aflare continuă și implementarea lor în concordanță cu dezvoltarea bucuriei de a descoperi și de a învăța

Crearea unui mediu de lucru relaxant dar îmbogățit cu metode de lucru moderne și activități captivante și variate

Îmbogățirea programei românești cu elemente desprinse din curricula britanică (KS1)

Folosirea unor instrumente eficiente de evaluare și auto-evaluare

Formarea elevilor noștri ca cetățeni ai lumii moderne.

Lecturează broșura pentru
Școala Primară Springfield