Valorile Springfield

Credem cu tărie că valorile în jurul cărora se conturează un proiect guvernează întregul parcurs al activității și dictează atât calitatea serviciilor oferite, cât și perspectivele de a crește instituțional. Principiile noastre vorbesc despre libertate, autenticitate, veselie și căldură. Ne-am dorit să creăm un mediu în care copilul să pășească cu bucurie, unde să fie înconjurat de stimuli sănătoși. Asa s-au născut valorile Springfield Education, pe care le îmbrățișăm, le protejăm și le aplicăm în fiecare segment al activității noastre de aproape 16 ani.

Educația începe cu tine

Fiecare experiență a copilului, fie că aceasta se întâmplă în familie, la școală sau în alte medii modelează comportamental copilul. Ca martor sau actor direct implicat, copilul primește ce i se oferă și construiește, pas cu pas, un set de credințe și valori care vor contura profilul viitorului adult. La Springfield ne asumăm cu recunoștință rolul de formatori, acționăm și reacționăm cu blândețe și respect, permanent conectați la surse de perfecționare personală și profesională.

Identitate și curaj

La Springfield recunoaștem și sărbătorim unicitatea fiecărei personalități. Cultivăm curajul de a fi noi înșine, de a ne exprimă dorințele și de a trasa limitele care ne încalcă libertățile. Ne urmăm visele acționând cu perseverență.

Viață și comunitate

Pregătim copiii pentru viață și integrarea funcțională într-o comunitate în permanentă schimbare. Pentru a-i ajută să o cunoască, să o înțeleagă, la Springfield, educația fuzionează armonios cu realitățile mediului înconjurător prin conectarea copiilor la o paletă foarte largă de experiențe, personalități și medii. Implicăm părinții, bunicii, avem schimburi de experiență cu alte școli, îngrijim plantele, animalele, vizităm fabrici, instituții, facem voluntariat, donăm, construim, pentru a deschide perspective și a beneficia de energii diverse, creatoare.

Încredere și responsabilitate

Încredere și responsabilitate
Pentru ca viitorul adolescent și apoi adult să trăiască liber, în acord cu sine, să aibă inițiativă, să fie responsabil, încrezător, dornic să învețe, să experimenteze fără teamă, el trebuie să fi fost un copil învestit cu încredere și responsabilitate.
Din dorința de a le oferi copiilor o viață lipsită de griji, într-un mediu sigur, mulți adulți sunt excesiv de protectori. La Springfield, progresiv, copiii sunt îndemnați să-și asume sarcini, atât individuale, cât și de echipă. Sunt implicați activ în rutina zilnică la clasă, în sala de mese, sunt consultați și încurajați să contribuie cu idei.

November 2020
MTWTFSS
« May  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Programează o vizită